Fietsroute knooppunten: Leudal zuid

Leudal zuid fietsroute
Roggelseweg 58
6081 NP
Haelen

Fietsroute

Lengte: 41,3 km. De Leudalroute brengt je door een groot deel van de gemeente Leudal.

Je start bij Bezoekerscentrum Leudal, tussen Roggel en Haelen. In een ronde van ruim 40 kilometer fiets je achtereenvolgens door Nunhem, Neer, Buggenum, Haelen, Horn, Grathem en Baexem. Deze gezellige dorpen worden afgewisseld met prachtige natuur zoals de Exaten, vele bezienswaardigheden en een mooi uitzicht over de Maasplassen.

Molens
Leudal staat bekend als molengebied. Direct bij de start van de route tref je dan ook al de eerste molen aan: de St. Elisabethsmolen. Even verderop richting Nunhem staat de Leumolen, ook wel de St. Ursulamolen genoemd. De volgende molens die u tegenkomt zijn Molen de Welvaart in Horn, Molen de Hoop in Horn en de Grathemer Molen in Grathem.

Kastelen
Leudal staat ook bekend om zijn kastelen. Kasteel Horn in Horn, waar de route vrijwel langs voert, is een van de oudste, nog intacte Middeleeuwse ringmuurburchten in Nederland.

Natuur
Via het natuurgebied De Beegderheide wordt de route vervolgt richting Beegden en Grathem, waar je door natuurgebied de Exaten fietst. Het laatste deel van deze fietsroute gaat door natuurgebied het Leudal. Natuurgebied Leudal is wellicht het bekendste natuurgebied in deze regio, dankzij de diverse beekdalen, landduinen, bosvennen en rijke variatie aan fauna.
 

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,84km
Terras
 
1,83km
Restaurant
 
2,88km
Terras
 
5,35km
Terras
 
 
6,64km
Terras
 
6,83km
Restaurant
 
6,88km
Terras
 
6,91km
Terras
 
7,08km
Restaurant
 
7,09km
Restaurant
 
7,28km
Terras
 
7,35km
Brasserie / Lunchroom
 
7,47km
Terras
 
8,40km
Terras
 
8,47km
Terras
 
9,06km
Brasserie / Lunchroom
 
9,25km
Terras
 
9,45km
Restaurant
 
9,77km
Brasserie / Lunchroom
 
9,94km
Vissen