Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas

Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas
Bosmolenweg 3
6097 NG
Heel
Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas

Duiken

Extreme Watersport

Duikcentrum en -locatie Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel. De Boschmolenplas is net als de overige Maasplassen een voormalig grindgat.

De plas is internationaal een begrip onder duikers. Het hele jaar door komen mensen van heinde en verre om hier een duik te maken.

 

Boschmolenplas

De plas, met een diameter van ruim 1 km, wordt gevoed met grondwater, dat op een natuurlijke wijze is gefilterd. Door het bijzonder helder water is een zicht van 12 m niet ongewoon. Door de uitstekende waterkwaliteit is de Boschmolenplas het toneel van een zeer rijke onderwaterflora- en fauna, die in combinatie met de aanwezige kunstmatige objecten zorgt voor een unieke en onvergetelijke duikervaring.

 

Wat kun je doen?

Duiklocatie Boschmolenplas wordt beheerd door Mieke en Maurits van Gulick. Je kunt hier terecht voor de volgende diensten: Scubaduiken, Free diven, vulstation (perslucht tot 300 bar, ook voor schietsport), verhuur duikmaterialen en een horecagelegenheid met terras dat een prachtig uitzicht biedt over de Boschmolenplas. Hier kun je genieten van een eenvoudig hapje en een drankje. Ook tijdens een wandeling of een fietstocht ben je hier van harte welkom.

Bij Scuba Adventures Europe kun je terecht voor aankoop, onderhoud en reparatie van jouw duik- en snorkelmaterialen.