Oude Kerkhof - d'n Aje Kirkhoaf

Oude Kerkhof - d'n Aje Kirkhoaf
Weg langs het Kerkhof 1
6045 AN
Roermond
Graf met handjes
Oude kerkhof - Aje kirkhaof plattegrond
kerkhof
Cuypers Graf

Kerk

Park / Tuin

Bezienswaardigheid

Het Oude Kerkhof (anno 1785) in Roermond is een van de meest oudste algemene bergraafplaatsen van Nederland. Aan de hand van QR codes kun je als bezoeker meer te weten komen over de bijzondere verhalen van de graven. Zoals bijvoorbeeld het 'graf met de handjes'.

Deze voormalige stadsbegraafplaats is uitzonderlijk vanwege haar ouderdom en indeling. Het rooms-katholieke deel, het Nederlands hervormde deel en de twee joodse gedeelten worden gescheiden door hoge muren en heggen. Ook is er een stuk ongewijde aarde waarin overledenen begraven werden die niet gedoopt waren, zelfmoord gepleegd hadden of atheïst waren.

Omdat er zoveel bijzondere verhalen te vertellen zijn bij heel wat graven, kun je aan de hand van QR-codes meer te weten komen. Zo zijn de verhalen van het 'graf met de handjes' en het familiegraf van de wereldberoemde architect Pierre Cuypers via de QR-codes te lezen. In totaal zijn er 51 verhalen beschreven.

De begraafplaats is dagelijks geopend.  Stichting Oude Kerkhof biedt ook de mogelijkheid deel te nemen aan georganiseerde rondleidingen, eventueel voorafgegaan door een inleidende presentatie in de tegenover de begraafplaats gelegen locatie zaal ‘Aad Remunj’.

 

Eigenschappen
Rondleidingen

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,74km
Wandelroute
 
 
2,04km
Wandelroute
 
2,04km
Wandelroute
 
 
 
 
5,01km
Wandelroute
 
 
 
 
 
 
6,93km
Wandelroute
 
 
8,14km
Wandelroute