Wandelroute: Wilde zwijnen, reeën en verrassende verhalen

Wandelroute Wilde zwijnen, reeën en verrassende verhalen
Sint Isodoorstraat 34
6089 NG
Heibloem
Wild zwijn met jongen
Zwijntje

Wandelroute

Wandelroute: 5 km. 

De Widdonck
Je start het ommetje bij knooppunt 60 en komt al snel op het terrein van het voormalige internaat De Widdonck voor kinderen en jong-volwassenen. Op de gevel van een oud gebouw hangt een informatiebordje dat duidelijk maakt dat je kijkt naar een klein restant van een veel groter complex. In het midden van de 19e eeuw werd hier het St. Aloysius gesticht. Deze instelling was de feitelijke voorganger van de Widdonck.

De Waterbloem
Je wandelt verder via de oever van de Roggelse Beek, naar de groene boorden van de bossen aan de rand van het dorp. Al snel bevind je je in het gebied Waterbloem. Tot voor kort was dit bos een productiebos met voornamelijk dennen. Door selectief te kappen ontstaat nu een veel gevarieerdere begroeiing. Op sommige plaatsen is het pad wat hobbelig. Dit komt door de wilde zwijnen die hier op zoek zijn geweest naar lekkere hapjes. Verbaas je je niet als een ree plotseling je pad kruist.

Kruisbeeld
Aan de oever van de beek, diep in het bos, staat een kruisbeeld. Er doen verschillende verhalen de ronde over de reden van de plaatsing van het kruis. Zo zou iemand op die plek door de bliksem zijn getroffen of zou een jager bij een jachtongeluk zijn omgekomen. In diezelfde beek bouwen bevers regelmatig dammen om hun leefgebied nat te houden.

Eigenschappen
Route: <5 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
6,59km
Brasserie / Lunchroom
 
6,59km
Brasserie / Lunchroom
 
6,76km
Brasserie / Lunchroom
 
8,18km
Brasserie / Lunchroom