Wandelroute Nunhem: Ommetje Nunhem-Buggenum

Kerkstraat 1
6083 AD
Nunhem
Wandelroute Nunhem
Ommetje Nuhnhem-Buggenum

Wandelroute

Al wandelend langs de Haelensebeek kun je vanaf bankje ’Sjoean Nunhem’ goed de scheiding zien tussen de hoger gelegen zandgronden en het gebied tot waar de Maas uitliep.
Lengte: 5.3 km

Start in Nunhem

Carréboerderij Strikkenhof (rechts) ligt tegen de hoge zandgronden aan, links zie je de maasklei afgravingen voor steenfabrieken. Je steekt de Napoleonsweg over en komt in Buggenum, een dorp met veel historische gebouwen zoals de Mariakapel. Deze bakstenen kapel met driezijdige absis en haakse steunberen is gebouwd in traditionalistische stijl met neogotische elementen.

Start in Buggenum

Bij de Sint-Aldegundiskerk, die op een terp gebouwd is vanwege de veelvuldige overstromingen, hoort een interessant kerkhof. Opvallend zijn onder meer de 17de-eeuwse grafstenen ingemetseld in de kerkhofmuur. En de graven van Gustave Beltjens, de schrijver van de Belgische grondwet en dhr. De Babberich, de eerste secretarisgeneraal van de Europese Unie. Via ’Stefans paedje’, de voormalige kasteellaan en de oude postbaan kom je weer in Nunhem. De postbaan was vroeger de verbindingsweg van Roermond via Horn en Haelen naar Neer. Geniet in Nunhem ook van het mooie Sint-Jozefkapelletje en de historische kerk van Sint-Servaas.

Knooppunten

54-49-82-92-94-95-96-97-99-93-91-90-76-49-54

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A
Gemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,06km
Streekproducten
 
2,83km
Streekproducten
 
4,30km
Streekproducten
 
4,58km
Streekproducten
 
5,66km
Streekproducten
 
5,95km
Bedrijf te bezoeken
 
7,97km
Brasserie / Lunchroom
 
8,39km
Streekproducten
 
9,69km
Streekproducten