Sint Janspoort Roermond

Sint Janspoort Roermond

Bezienswaardigheid

Welkom bij de Sint janspoort in Roermond! Een indrukwekkend kunstwerk in Cortestaal uitgevoerd. Het kunstwerk staat op de plek waar zo'n 500 jaar geleden de poort, toen ook de koepoort genoemd, in de oude stadswal was. Nu vormt de toegangspoort de weg naar het oude historische stadcentrum en het moderne gedeelte bij het Karzerneplein en het Designer Outlet Roermond.

Welkom bij de Sint Janspoort in Roermond! Dit is een speciale plek die ons terugbrengt naar vroeger. Hier zie je een groot kunstwerk van Cortenstaal met het woord 'Sint Janspoort'. Het lijkt op een poort, met in de toekomst bomen die een tunnel vormen. Dat is om te laten zien hoe de echte poort er vroeger uitzag.

Lang geleden, tot ongeveer 500 jaar geleden, was Roermond een stad met dikke muren. Sommige delen van die oude muren kun je nog steeds zien in de stad. De Sint Janspoort stond op bijna dezelfde plek als dit kunstwerk. Het was een belangrijke poort waar vee doorheen liep en ook in de volksmond de 'Koepoort' werd genoemd

 

 

 

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,22km
Wandelroute
 
0,23km
Wandelroute
 
 
 
3,12km
Wandelroute
 
3,18km
Wandelroute
 
 
 
 
4,82km
Wandelroute
 
 
 
 
6,03km
Wandelroute
 
6,71km
Wandelroute
 
 
 
7,00km
Wandelroute
 
7,00km
Wandelroute