Ode aan de Maas fietsroute Roermond - Beegden

Ode aan de Maas fietsroute Roermond - Beegden
Buitenop
6041
Roermond
Fietsroute locatie Beegden
Rattentoren
Beegderhei
Beej Ool
Cafe Kanters
Kasteel Horn
Oolderhuuske
Osen

Fietsroute

Lengte: 22 km. Deze route kan gefietst worden tussen april en oktober. Langs de Maas in Limburg zijn tijdens de Maaswerken vele archeologische vondsten gedaan. Deze route tussen Roermond en Beegden vertelt over het belang van de Maas voor dit stukje Limburg. Onderweg kun je op diverse plaatsen verhalen beluisteren over de invloed van de Maas, je ontdekt verhalen achter de archeologische vondsten en je wordt geïnformeerd over wetenswaardigheden. Dat alles in een omgeving van mooie natuur en een verscheidenheid aan cultuur. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt het knooppuntensysteem en is daardoor makkelijke te fietsen. Ze is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg 2.0 app. Download hiervoor de app op je telefoon. Na het starten van de app kies je in het menu voor routes. Daar vind je deze route terug. 

Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Als je in de Archeo Route Limburg app bij de route kiest voor navigeren, dan word je naar de dichtstbijzijnde locatie geleid. Daar start je dan de route met de klok mee. 

Je kunt de route met je smartphone in je broekzak fietsen. Op plekken waar iets te beleven valt, word je via een geluidssignaal en vaak ook aangevuld met een gesproken waarschuwing hierop gewezen. Stop dan en beleef, beluister of bekijk het belang van die locatie. 
Uiteraard kun je de route ook fietsen met een smartphonehouder op je stuur. Dan zie je precies waar je je bevindt op de route en zie je vooraf al waar je moet stoppen om iets te beleven. 
Via de knop info vind je altijd de te volgen knooppunten terug.

Tips

  • Installeer vooraf de Archeo Route Limburg 2.0 app en ga in het menu naar routes
  • Zorg voor een volle batterij en neem een oplader mee
  • Zorg dat je locatie en je geluid aan staan
  • Deze route maakt gebruik van een fietsveer. Deze vaart alleen in de maanden van april tot oktober. Neem contant geld mee voor het veer.
  • Let op je eigen veiligheid bij de afstappunten.

Informatie brochure

Er is een brochure met 5 fietsroutes rondom het thema Archeologie en de Maas. Dit zijn de fietsroutes Maastricht-Elsloo, Roermond-Beegden, Roermond-Neer, Lomm-Blitterswijck en Blitterswijck-Aijen

Archeo Route Limburg locaties

Onderweg kom je aan bij diverse Archeo Route Limburg locaties. Hier sta je oog-in-oog met onze virtuele archeoloog en ontdek je via augmented reality of 3D de geheimen van die plek die tot nu toe onder de grond verborgen bleven.

Ode aan de Maas - de Limburgse Maaswerken

Deze route is ontstaan dankzij opgravingen bij de Maaswerken in Limburg. Meer informatie over de Ode-aan-de-Maas, inclusief alle locaties en routes.

Indicatie van de route

Ter indicatie kun je op onze routeplanner bekijken hoe de route loopt. Klik in de routeplanner op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Gebruik echter de route in de Archeo Route Limburg app, om deze te fietsen. 

Je passeert gedurende de route de binnenstad van Roermond, de Maasplassen, de dubbele sluizen bij Osen en de mooie dorpjes Ool, Horn en Beegden. Je pakt het fietspontje "beej Ool euver". Daarnaast geniet je van de natuur op de Beegderhei. Onderweg zijn er mogelijkheden om te genieten van bourgondisch Limburg.

De fietsroute Roermond-Beegden is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

 

Eigenschappen
Route: 20-25 km.
Route van A naar A
Gemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,11km
Restaurant
 
0,12km
Restaurant
 
0,14km
Restaurant
 
0,14km
Restaurant
 
0,15km
Restaurant
 
0,16km
Restaurant
 
0,16km
Restaurant
 
0,28km
Restaurant
 
0,42km
Restaurant
 
0,42km
Restaurant
 
0,44km
Restaurant
 
0,49km
Restaurant
 
0,61km
Restaurant
 
0,70km
Restaurant
 
0,78km
Restaurant
 
0,81km
Restaurant
 
0,98km
Restaurant
 
 
1,71km
Restaurant
 
2,30km
Restaurant
 
2,43km
Restaurant
 
3,90km
Restaurant
 
4,49km
Restaurant
 
 
7,32km
Restaurant
 
7,41km
Restaurant
 
7,65km
Restaurant
 
 
7,91km
Restaurant
 
8,18km
Restaurant
 
8,34km
Restaurant
 
8,39km
Restaurant
 
 
8,64km
Restaurant
 
8,77km
Restaurant
 
8,86km
Restaurant
 
9,11km
Restaurant