Fietsroute asperges: Roermond en de Meinweg

Aspergefietsroute voorjaar Roermond en de Meinweg
Markt 17
6041 EL
ROERMOND
asperge bedden roermond en de meinweg
markt roermond

Fietsroute

Lengte: 58 km. Fietsroute Asperges Roermond en de Meinweg .Start mogelijk vanuit treinstation Roermond of Swalmen

Aspergefietstocht: Roermond en de Meinweg

Deze knooppunten fietsroute neemt je mee langs de mooiste plekjes van de regio. En het mooie is: je kunt deze route ook starten vanuit het treinstation, hier kun je ook een fiets  huren of in de historische stad Roermond of Swalmen, als je voordelig en duurzaam met de trein reist.

Tijdens deze tocht fiets je door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Je komt niet alleen door Nationaal Park de Meinweg, maar ook langs de fraaie rivier de Roer en door het oude plaatsje Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. Puur genieten!

En als je in het voorjaar op pad gaat, kun je extra genieten van dé specialiteit van de streek: asperges. Deze unieke groente, met bijnamen als ‘het witte goud’ en ‘koningin van de groenten’, groeit onderweg op vele velden en kun je vaak ter plekke proeven en kopen. Je begrijpt dan gelijk waar die bijnamen vandaan komen…

Wat opvalt aan de aspergevelden is dat de grond hier een halve meter wordt opgehoogd. Dit doen ze zodat de scheut zijn weg naar het licht gaat zoeken en geoogst kan worden voordat hij het oppervlak bereikt. Voor jou als toeschouwer zijn deze velden met hun aparte streeppatroon een bijzonder schouwspel.

Onderweg zijn er voldoende gelegenheden waar je een terrasje kunt pikken en kunt genieten van het landschap.

Deel jouw liefde: #🧡limburg

Eigenschappen
Route: 50-75 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.