Archeologische wandelroute Beegden

Archeologische belevingsroute Beegden
Abelenstraat 31
6099 BN
Beegden

Wandelroute

Lengte: 7 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Beegden met de Archeo wandelroute. Onderweg passeer je een Archeo Route Limburg locatie, waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondsten op die plek beleeft. Daarnaast wandel je op de dijk langs het kanaal, langs De Lange Vlieter en de Beegderhei. Onderweg kun je in Beegden stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt het wandelknooppuntensysteem, namelijk de nummers 74-90-64-62-63-70-71-72-73-76-75-74. Je kunt de wandelroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Je loopt de route 'met de klok mee'. In Beegden kun je van de route afwijken om de centrum te bezoeken en iets te eten en drinken. 

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Archeologische wandelroute in Beegden volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Archeo wandelroute van Beegden als route begeleider. Deze kun je (samen met alle andere Archeo Routes in Maasgouw) voor € 2,00 kopen bij deze VVV-Vestigingen of bestellen in onze webshop.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

De wandelroute Beegden is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.


Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
4,79km
Streekproducten
 
6,01km
Cadeauwinkel
 
6,72km
Bedrijf te bezoeken
 
7,33km
Streekproducten
 
8,61km
Streekproducten
 
9,08km
Streekproducten
 
9,29km
Streekproducten