Nationaal Park De Groote Peel 

Een waterig herfstzonnetje schijnt op het landschap van Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel

De Groote Peel is het kleinste nationaal park van Nederland, maar daardoor niet minder bijzonder. Het park staat vooral bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en de vele verschillende vogelsoorten die hier in het broedseizoen te vinden zijn. Daarnaast is Nationaal Park De Groote Peel ook bekend om de typische knuppelbruggen en vlonderpaden waarover je kunt wandelen. Deze bruggen en paden loodsen voetgangers door het moerasrijke gebied. Kijk vanaf de knuppelbruggen, de uitzichtvlonder of vanuit de uitkijktoren naar het prachtige uitzicht over De Groote Peel.

Wandelroutes in De Groote Peel

De ideale manier om Nationaal Park De Groote Peel te verkennen, is wandelend. Dat kan op eigen houtje of met een excursie. Ben je zelf van plan om dit prachtige en vogelrijke natuurgebied te ontdekken? Dan zijn er genoeg mooie wandelroutes om uit te kiezen.

Wandelroutes in De Groote Peel

Wandelaar in de verte op het wandelpad in NP De Groote Peel

Het Kabouterpad

Wist je dat er in de Groote Peel kabouters leven? Hoewel nog nooit iemand een kabouter heeft gezien, wijzen alle sporen erop dat hier kabouters wonen. Volg de sporen en wie weet ben jij de eerste die een levende kabouter ziet in Nationaal Park De Groote Peel.

Ga op zoek naar kabouters!

Kabouters wijzen je de weg op het kabouterpad in Nationaal Park De Groote Peel

Fietsroute: Limburgse Peel - Groote Peel

Dwars door het Limburgse Peellandschap loopt de fietsroute: Limburgse Peel - Groote Peel. De fietsroute start bij Buitencentrum De Pelen waar je eventueel ook je auto kunt parkeren. De fietstocht raakt de randen van Nationaal Park De Groote Peel  en onderweg leer je alles over de diversiteit van het Limburgse Peellandschap. Langs de route zijn tal van horecagelegenheden waar je kunt afstappen om te genieten van échte Limburgse vlaai en koffie.

Fietsen staan klaar bij het bord van Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen is het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel. Vanaf Buitencentrum De Pelen starten een aantal wandelroutes en excursies. In dit (interactieve) bezoekerscentrum vind je alle informatie over de flora en fauna van De Groote Peel en over de geschiedenis van de turfwinning in dit gebied. De toegang tot het buitencentrum is gratis. Ook is er een winkeltje en horecagelegenheid aanwezig. Bij Het Buitencentrum kun je je auto gratis parkeren.

Buitencentrum de Pelen

Activiteiten in De Groote Peel

Regelmatig organiseren Staatsbosbeheer en Buitencentrum De Pelen verschillende activiteiten, wandeltochten en excursies in Nationaal Park De Groote Peel. Van Vollemaanwandelingen tot excursies waarin je leert om mooie natuurfoto's te maken, tijdens deze activiteiten ontdek je De Groote Peel op een hele leuke manier.

Activiteiten NP De Groote Peel

Gids leidt een groep mensen over het vlonderpad in De Groote Peel