Wandeling Vlodrop - Effeld

Wandeling Vlodrop - Effeld
Steinkirchener Str. 10
41849
Wassenberg
Vlodrop - Effeld
Vlodrop - Effeld waldsee

Wandelroute

Lengte: 10 km, wandeling Vlodrop - Effeld

Grensoverschrijdende wandeling

Ontdek tijdens deze grensoverschrijdende wandeling het landelijke buitengebied tussen Vlodrop, Herkenbosch en Effeld. Wandel langs de oevers van de Roer. Struin over bospaadjes en verwonder je over de prachtige Effelder Waldsee en omgeving.

Geluksplekken

Onderweg kom je ook langs drie geluksplekken. Geluksplekken zijn bijzondere plekken die door de inwoners van Roerdalen en Wassenberg zijn aangewezen. In totaal zijn er zesendertig bijzondere plekken met tips en opdrachten om je geluksgevoel te vergroten.

Geluksplek 18: ‘De Loungebank aan de Roer’ is een loungebank in een verscholen bocht van de Roer. Hier kun je heerlijk zitten en in alle rust genieten van de omgeving. Geniet van de stilte en het kabbelende water.

Geluksplek 17: ‘Het Rad van Fortuin’ ligt bij de Gitstappermolen. Deze watermolen werd in de veertiende eeuw gebouwd langs de schoonste beek van Nederland: de Rode Beek. Neem de tijd om binnen een kijkje te nemen.

Effelder Waldsee

De Effelder Waldsee ligt prachtig verscholen tussen de bossen en is maar liefst vijfenveertig hectare groot. Het meer is ontstaan door grindwinning en maakt onderdeel uit van het idyllische natuurgebied Maas-Schwalm-Nette. Vlakbij het meer ligt het mooie dorp Effeld. Bekend vanwege de heerlijke asperges. Geluksplek 7 bij de Effelder Waldsee is de ‘Kijkhut van geluk’. Vanuit de vogelkijkhut bij knooppunt 82 kun je als je geluk hebt oeverzwaluwen en ijsvogels zien. Het uitzicht op het meer is een panorama van geluk. Tip: neem een verrekijker mee.

Om tijdens de wandeling nog meer te genieten is een bezoek aan een van de restaurants langs de route zeker een aanrader!

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
1,02km
Terras
 
1,93km
Streekproducten
 
2,02km
Bezienswaardigheid
 
2,62km
Brasserie / Lunchroom
 
2,67km
Terras
 
3,91km
Terras
 
3,92km
Restaurant
 
4,33km
Bezienswaardigheid
 
4,61km
Bezienswaardigheid
 
5,77km
Bezienswaardigheid
 
6,47km
Restaurant
 
7,29km
Bezienswaardigheid
 
7,30km
Bezienswaardigheid
 
9,54km
Molen / Gemaal van onze partners
 
9,69km
Bezienswaardigheid
 
9,69km
Bezienswaardigheid
 
9,87km
Brasserie / Lunchroom