MERU Vlodrop

MERU Vlodrop
Station 24
6063 NP
Vlodrop
De olifanten van de MERU
Het hoofdgebouw van MERU in Vlodrop
Geluksplek 15 in het bospark van de MERU

Bedrijf te bezoeken

Park / Tuin

Sinds 1990 is de MERU (Maharishi European Research University) gevestigd in Vlodrop in Nationaal Park de Meinweg. Op de campus van de MERU verblijven ongeveer 250 mensen uit veel landen van de wereld.

Maharishi Mahesh Yogi

In 1990 is Maharishi Mahesh Yogi, de grondlegger van de MERU, met zijn wetenschappelijke staf in Vlodrop neergestreken en sindsdien is de Maharishi European Research University het internationale centrum dat onderzoek en onderwijs coördineert en grote projecten begeleidt op de gebieden van spiritualiteit, vrede, onderwijs, natuurlijke gezondheid, biologische landbouw, armoedebestrijding en architectuur in overeenstemming met de natuurwetten.

Rondleiding voor groepen

Wil je een rondleiding volgen met een groep dan kan dit op afspraak van maandag t/m zaterdag. In onderling overleg kunnen enkele thema's op de interesses van de groep worden afgestemd. De groepsrondleiding duurt 1,5 uur inclusief versnapering. Aan de groepsrondleiding op afspraak zijn kosten verbonden en deze zijn afhankelijk van het aantal deelnemers aan de rondleiding. 

MERU bospark

Bij de Meru ligt een prachtig bospark waar je heerlijk kunt wandelen. Dompel je onder in de spirituele stilte van de natuur tijdens de wandeling. Vooral in de vroege lenteperiode kun je genieten van de prachtige rododendrons die dan in bloei staan. In het park ligt 'Het Paviljoen van het Bospark' één van de 26 Geluksplekken die in de gemeente Roerdalen te vinden is. Het bospark is vrij toegankelijk.

Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
5,03km
Wandelroute
 
 
5,79km
Bezienswaardigheid
 
6,05km
Bezienswaardigheid
 
6,49km
Bezienswaardigheid
 
 
 
8,33km
Bezienswaardigheid
 
8,48km
Bezienswaardigheid
 
8,51km
Bezienswaardigheid
 
9,92km
Bezienswaardigheid