Archeo vindplaats Weert - Van Horne Dynastie

De virtuele archeoloog vertelt je op de Archeo vindplaats Weert alles over de van Horne Dynastie, die ontzettend belangrijk zijn geweest voor de stad Weert
Het wapen van Weert
icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Stap terug in de tijd en beleef het archeologische verhaal van de late Middeleeuwen in Kasteelpark Nijenborgh in Weert. Download de Archeo Route Limburg app en ga op een fascinerende reis door het verleden. Hier zie je sporen van de Van Horne Dynastie en worden geheimen onthuld van het kasteel.

De Van Horne Dynastie in Weert: een blik in de geschiedenis

De familie Van Horne was belangrijk voor Weert. Ze kwamen in de 13e eeuw naar de stad en bouwden kasteel Nijenborgh. In 1450 kregen ze de titel Graaf van de toenmalige keizer van het Roomse Rijk Frederik III. De laatste graaf, Philips van Horne, was een neef van Willem van Oranje en werd onthoofd in Brussel. De Van Horne's hadden een grote invloed op Weert. Ze zorgden voor de ontwikkeling van de stad, met onder andere de bouw van de Martinuskerk, het Minderbroedersklooster en het stadhuis. Weert kreeg zelfs stadsmuren en -poorten. De erfenis van de Van Horne's is nog steeds zichtbaar in Weert. Je kunt het zien in de gebouwen, de straten en zelfs in het dialect.

Archeo Route Limburg app

Met de Archeo Route app ervaar je de geschiedenis alsof je er zelf deel van uitmaakt. Wil je meer weten over de Van Horne Dynastie in Weert? Download dan de Archeo Route Limburg app en ga op pad in Weert!