Leudal in Limburg

Knuppelbrug in het groen bij het dorpje Buggenum in de gemeente Leudal

Leudal, de tuin van Limburg

In de gemeente Leudal vind je ontzettend veel natuurschoon. Hierdoor staat Leudal bekend als de tuin van Limburg. De kern van dit prachtige gebied vormt het natuurgebied Leudal. In de gemeente bevinden zich diverse kastelen en molens die absoluut een bezoekje waard zijn. De combinatie van de prachtige natuur en vele culturele bezienswaardigheden maakt van het Leudal een uitstekend wandelgebied!

Dagje uit in Leudal

Leudal staat dan wel bekend om haar natuur, maar er is nog veel meer te doen en zien. Met bezienswaardigheden als molens, kastelen en ander cultureel erfgoed ben je nooit uitgekeken. Voor een actief dagje uit kan je ook een potje lasergamen of een poging wagen op de indoor obstacle baan. Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd in de gemeente, dus kan jij je op en top vermaken in het Leudal.

Activiteiten in de gemeente Leudal

Natuur in Leudal

Het natuurgebied het Leudal is een erg populair wandelgebied met bijvoorbeeld het Peellandpad. Er zijn ook andere wandelroutes te vinden, waarvan er een aantal gemarkeerd zijn met gekleurde paaltjes. Tussen de bomen slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft de beekdaken zo diep uitgesleten dat er een soort ravijnen zijn ontstaan. Er zijn ook andere natuurgebieden te vinden in de gemeente Leudal.

Natuurgebieden in Leudal

Natuur Leudal

Overnachten in gemeente Leudal

Om al het moois van de gemeente Leudal te zien, heb je langer dan één dag nodig. Overnacht in het Leudal en geniet van het slapen en opstaan in het Limburgse land. Kies voor een camping om volledig in de natuur op te gaan of neem nog een kijkje tussen de rest van de accommodaties. Maak je trip compleet met een lekker etentje. Bekijk hier de restaurants in de gemeente Leudal

Overnachten in Leudal

De Leistert

De beste camping van Nederland

De beste camping van Nederland ligt in de gemeente Leudal, namelijk in het plaatsje Roggel. Recreatiepark de Leistert is verkozen tot de 'Beste camping van Nederland 2024' tijdens het ASCI Awards Event! En met de titel ANWB Topcamping behoort het park tot de mooiste campings in Nederland èn Europa. Camping de Leistert is een kindvriendelijke 5 sterren camping in Limburg met een enorm aanbod aan parkfaciliteiten. Niet alleen geweldig voor de kids, maar voor iedereen.

Boek hier jouw overnachting

Winkelen in Leudal

Een van de kerkdorpen van Leudal is Heythuysen. Hier kan je heerlijk shoppen. Met een gevarieerd aanbod aan winkels kan je je hier goed vermaken. Daarnaast is er elk jaar een vrijmarkt en jaarmarkt waar je allerlei spulletjes kan kopen in de open lucht.

Shoppen in Heythuysen

Winkeltje