Gebruik Ruiterrouteplanner

Paardrijden in Limburg

Heb je hulp nodig bij het uitstippelen van jouw eigen ruiterroute? In vier stappen ontdek je hoe je de ruiterrouteplanner eenvoudig kunt gebruiken. Ben jij al klaar om jouw eigen route uit te stippelen? Klik dan hier voor de ruiterrouteplanner Noord- en Midden-Limburg.

1. Kies jouw startpunt

Vanuit het menu route maken kun je inzoomen tot dat je de nummers van de knooppunten ziet. Klik als eerste op het nummer van het knooppunt waar je wilt starten.

2. Kies zelf langs welke bezienswaardigheden je komt

Zijn er specifieke plaatsen waar je langs wilt komen tijdens het paardrijden, bijvoorbeeld bezienswaardigheden? Dan kun je deze toevoegen aan jouw route door deze aan te vinken onder aan de routeplanner. Zo kun je zelf van te voren al uitstippelen waar en wanneer je lekker kunt pauzeren, op de mooiste plekken. Hoe handig is dat!

3. Knooppunten verbinden

Vanuit het door jou gekozen startpunt kun je nu jouw eigen route gaan samenstellen. Dit doe je eenvoudig door op de aangrenzende (knoop)punten te klikken. Deze worden rood omlijnd en je ziet hierbij direct de afstanden tussen de knooppunten. Let er bij het samenstellen van de route op dat het knooppuntennetwerk bestaat uit zowel verharde als onverharde paden. De bruine lijnen zijn voor ruiters en menners en de paarse lijnen zijn alleen voor ruiters. Houd hiermee rekening bij het uitstippelen van jouw ruiterroute. 

Routeplanner - knooppunten verbinden

4. Bewaar jouw route

Is jouw ideale route compleet? Klik dan onder aan de routeplanner op route afronden. Nu zie je jouw complete route. Je kunt de route nu downloaden of printen. Ook kun je ervoor kiezen om de route op de mail te ontvangen, zodat je deze later kunt gaan fietsen (let er op dat deze in jouw spamfilter terecht kan komen).