Bocholter Evenementen

Bocholt, gelegen in de Belgische provincie Limburg, is een bruisende stad met een rijk aanbod aan evenementen voor zowel jong als oud. Van traditionele kermissen en festivals tot moderne kunsttentoonstellingen en muziekevenementen, in Bocholt is voor ieder wat wils. Het hele jaar door zijn er verschillende grotere Bocholter evenementen.

Sezoensrally & Tractorenshow

Sinds 1976 is het voorlaatste weekend van mei steevast het moment voor de internationale ‘Sezoensrally’ in Bocholt. De Sezoensrally is de enige onverharde rally in België. Ook de ‘Bocholter Tractoren en Motorenshow’ vindt ieder jaar plaats in mei. Deze bekende oldtimershow duurt twee dagen en wordt aangevuld met demo’s van lang vergeten ambachten en kinderanimaties.

Jongen zit op oude tractor die tentoongesteld is op de Tractoren- en motorenshow in Bocholt

St.-Kristoffelbedevaart

Tijdens de laatste zondag van juni gaat jaarlijks de oudste ‘St.-Kristoffelbedevaart’ van Limburg door in Bocholt. Het ideale moment voor weggebruikers om even stil te staan bij het eigen rijgedrag, naar voorbeeld van St.-Kristoffel, de patroonheilige van de weggebruikers/reiziger. 

Auto's rijden mee in de St.-Kristoffelbedevaart door Belgisch Limburg

Feesten in Bocholt

In februari is het carnaval en dat wordt in Bocholt heel intensief gevierd. En dat feesten doen ze ook in het eerste weekend van augustus. Dan vindt hier namelijk de grootste beachparty van België plaats: ‘de Bocholter Beach Party’. 

Jongeren doen een zittende polonaise tijdens de carnavalsoptocht in Bocholt, België

Tijdens de feestdagen

Tijdens de eindejaarsperiode zijn er verschillende grote sfeer- en kerstwandelingen en verwelkomt Bocholt je graag op de grootste en gezelligste indoor kerstmarkt van België.

Een overzicht van alle events, ook de kleinere, vind je op:

www.bocholt.be

Kraampje met kerstspulletjes op de grootste indoor kerstmarkt van België