Aspergetour door Midden-Limburg

Tijdens haar aspergetour komt Tammie ook langs het Plekske van geluk

Een aspergetour door Noord- en Midden Limburg, dat klinkt leuk hé? Met mijn recept voor zalmtartaar met Hollandse asperges won ik deze reis door het mooie gebied de Limburgse Peel. Op de fiets, steppend en wandelend met een stop voor wijn, lekker eten, een aspergetour, e-steppen en ook nog eens Peelpizza's bakken. We deden het allemaal en meer! En wat troffen we het ook nog eens ontzettend met het weer. Hierbij alles wat we gedaan hebben in deze twee dagen. Kijk en lees je mee met mijn aspergetour door Noord- en Midden-Limburg?

Eerste stop bij de helden in de wijngaard 

Lekker lunchen op het terras, midden in een Limburgse wijngaard, dat doe je bij Helden van Helden in, heel toepasselijk, het plaatsje Helden. Het draait hier om de unieke locatie middenin de Limburgse zorgwijngaard Vinea Cura. Ze werken hier met lokale helden, van leveranciers tot dagbesteding voor cliënten en van ingrediënten uit het seizoen tot wijn van eigen bodem. Wij deden er een wijnproeverij, waarbij de mousserende wijn Secco erg in de smaak viel. Gemaakt van 90% Johanniter en 10% Muscaris druif een heerlijk fris en volfruitig aperitief. Erbij aten we de wijnboerenlunch, een soort 12-uurtje met allerlei lekkers van de kaart, onder andere een smaakvol aspergesoepje. Precies waar ik van hou, lekker van alles wat proeven. Helden van Helden is echt een heel leuk plekje om te ontspannen na een wandeling of fietstocht. 

Tammie staat bij de zorgwijngaard Vinea Cura

Bezoek de Plekskes van Geluk 

Hou je van wandelen? Loop dan zeker eens het Petrandpad in de gemeente Horst aan de Maas. Wij liepen een klein deel van het pad, maar het volledige Petranpad is ongeveer 115 kilometer, verdeeld in 9 etappes. Het pad verbindt het hoogveengebied van de Peel met akkers, heide, bos en het beekdal met het Maasland. Langs het pad vind je 25 Plekskes van Geluk. Elke plek wordt gemarkeerd door een gelukszuil met een beschrijving en een inspirerende gelukstip. Een unieke manier om aan je geluk te werken! Wij startten in het dorpje Tienray bij knooppuntpaaltje 41. Door een prachtig gebied, dat vol stond met bloemen en ons ook langs 'Klein Lourdes' voerde, kwamen we aan bij één van de Plekskes van Geluk. Een mooie plek om even tot rust te komen en na te denken over de geluksvraag. 

Aangezien het 31 graden was hebben wij maar een kort stuk van het Petranpad gewandeld. Ga je een groter stuk wandelen? Vergeet dan vooral niet om een flesje water mee te nemen en te stoppen voor een heerlijke ijscoupe bij Clevers in Tienray.  

Picknickplek tijdens het petranpad tussen de bloemen

Slapen in een pipowagen 

Minicamping De Linde heeft 25 kampeerplekken op een rustige, gezellige en gastvrije camping middenin de natuur van Nationaal Park De Groote Peel. Ook hebben ze één pipowagen staan en laat dat nou net onze slaapplek voor vanavond worden. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door Anja en stond er een lokaal flesje witte wijn voor ons klaar. Een mooi moment om even te proosten, want Maurice a.k.a. vriendlief en ik waren op deze dag precies 7 jaar samen. De pipowagen is gezellig en enigszins brocante ingericht en het heeft wel wat, samen slapen in een bedstee. Koud zullen wij het niet krijgen vannacht ;-) Na een borreltje op Minicamping de Linde was het tijd om met de gehuurde e-bikes van Dekkers Tweewielers in Wanssum richting Venray te gaan, om lekker onze maagjes te vullen! 

Pipowagen waar Tammie heeft overnacht tijdens haar aspergetour door Midden-Limburg

Shared dining bij Gastrobar Tof 

Bij Gastrobar Tof in de gezellige Marktstraat (met gekleurde lampionnen) in Venray zaten we heerlijk op het terras, onder verkoelende mist spray. Ideaal op zo'n warme dag! In het restaurant draait alles om proeven en genieten, in combinatie met gerechten die je kunt delen. Ook de wijnkaart was heel uitgebreid, dus we konden veel verschillende wijnen per glas proeven. En als de bubbels in van die leuke coupes geserveerd worden, dan vind ik dat sowieso al een pluspunt! We aten hier allerlei verschillende gerechten van de kaart, zoals de boneless ribs, okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek), oesters en taco's met zalm sashimi. Er staan in de aspergetijd ook veel gerechten met asperges op het menu en we bestelden de gefrituurde burrata met asperges, naast ons beider favoriet, de paling met asperges. Dit gerechtje bestaat uit gerookte paling, Hollandse asperges, krieltjessalade en daslook crème fraîche. Echt superlekker! Na een kaasplankje met hele schattige naamprikkertjes en een espresso Martini was het tijd om weer op de e-bike richting de camping te gaan. 

Volgende week lees je over dag 2 van de aspergetour!

Deze blog is geschreven door 'Aan tafel met Tammie' en komt uit het Limburg Magazine. Het magazine is gratis te krijgen bij de VVV's en een groot aantal toeristische ondernemers in Noord- en Midden Limburg.