Innovatief met Asperge

een bak met asperges ligt op de aspergevelden

Als je denkt aan asperges denk je misschien aan gekookte witte asperges met ham en ei, of een lekkere gegrilde groene asperge. Maar wist je dat er heel veel verschillende toepassingen zijn op asperges? In deze blog lees je over de ongewone bereidingswijzen van asperges, sommige ken je misschien al, maar anderen zullen je verrassen.

Asperge-ijs

Een hartig ijsje, dat zie je niet vaak. Je neemt waarschijnlijk meestal een fruitijsje of misschien een noten- of chocoladecoupe. Aspergesmaak zal je dan ook nog niet zo vaak op de kaart hebben zien staan. Maar het bestaat toch echt, en het is nog lekker ook! Deze interessante smaak is bij verschillende ijssalons verkrijgbaar en je kan het zelf ook thuis maken. Asperge-ijs kan je goed combineren met fruit, frambozen of sinaasappel bijvoorbeeld.

Asperge sorbet ijs

Asperge likeur

Likeur is een type sterke drank die zoet van smaak is. Doordat er weinig regels zijn voor het produceren van de drank, kunnen er veel verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden. Zo ook de asperge. Het witte goud is dus niet alleen lekker om te eten, maar dus ook om te drinken. Omdat er in likeur veel suiker zit, zal de drank dus een zoete asperge smaak hebben.

Asperges worden gewassen

Asperge spread

Lekker als dip of op je brood: aspergespread. Het is eens iets anders als de standaard guacamole of roomkaas. Een aspergespread kom je nog niet zo snel tegen in de winkel, dus je zal zelf aan de slag moeten gaan om je gasten deze delicatesse voor te kunnen zetten. Het is simpel en snel te maken, maar doordat het zo'n unieke dip is, maak je wel al snel indruk.

Asperge soep of dip

Asperge sushi

Deze sushi is niet helemaal traditioneel Japans. Asperge is immers geen groente die veel voorkomt in Japan. Het is wèl erg lekker. Asperge is namelijk een goede combinatie met vis, bijvoorbeeld met hollandse garnalen of zalm. Asperge sushi is ook een goede optie voor vegetariërs. Zo kan je een heerlijke maki maken met asperge, omelet en een romige kaas of misomayonaise. 

witte asperges