Op pad in Weert

Activiteiten in Weert: Kasteelpark Nijenborgh

Afgelopen week ging ik een dagje op pad in en rondom Weert. Het zonnetje scheen, dus ik had een mooie dag voor de boeg. Weert is een leuke stad, en wordt ook nog eens omringd met prachtige natuur. Daarom zijn er voor iedereen leuke activiteiten in Weert.

Boshoverheide

Ik begon mijn dag in de natuur, namelijk in de Boshoverheide. Deze heide sluit aan bij de Loozerheide en de Weerter- en Budelerbergen. De Boshoverheide bestaat voor een groot gedeelte uit zandvlakte en heide natuurlijk, maar dit wordt afgewisseld met stukken bos. In de Boshoverheide vind je ook de Prehistorische urnenvelden. Dit is een uitgestrekt grafheuvellandschap waar naar schatting wel 3.000 doden zijn begraven! Je kan op een leuke manier meer leren over deze urnenvelden. Er staat namelijk een grote speer in het landschap, waarbij je met de Archeo Route app de geschiedenis van de locatie te zien krijgt.

De Boshoverheide

Het Zuilen Kabinet

Ik ben zelf groot fan van kunst en alles wat met creativiteit te maken heeft, dus ik moest wel even gaan kijken bij het Zuilen Kabinet. Dit is een aquaduct en tevens parkeerplaats, die tot kunst zijn omgetoverd door kunstenaars. Lokale kunstenaars en artiesten van over de hele wereld worden uitgenodigd om hier kunst te maken. Op elke zuil staat een prachtig werk. Zeker leuk om even langs te gaan.

Street art in het Zuilen Kabinet

Bekijk de Street Art in Limburg

Street Art Limburg

Street Art in Limburg

Lunchen bij Stadshotel Weert

Na de natuur en kunst te hebben gezien in de buitengebieden van Weert, ben ik het centrum in gegaan. Daar ben ik meteen het terras op gedoken, want ik had honger! Ik heb bij het Stadshotel in Weert geluncht. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking en worden de gerechten heerlijk vers gemaakt. Ik at hier een lekkere tosti met groenten en een soepje. Naast lunchroom is Stadshotel Weert natuurlijk ook een hotel! Doordat het hotel midden in het centrum van Weert ligt, is het een perfecte locatie voor een overnachting.

Lunchen bij Stadshotel Weert

Activiteiten in Weert

Na mijn lunch heb ik nog een kleine stadswandeling gemaakt door Weert. Deze route neemt je mee door het centrum en het stadspark van de stad. Daarnaast kom je langs andere bezienswaardigheden zoals Museum W en het Ursulinenhof. Ik ben deze dag nergens naar binnen gegaan, dus het hoogtepunt was voor mij wel het Kasteelpark. Vroeger stond er in dit park een kasteel, nu zijn er nog steeds resten te zien. 

Kasteelpark Nijenborgh

Tips voor een dagje uit in Weert