Watersport  in Limburg

Waterrecreatie

Watersportparadijs

In Limburg kun je op diverse plekken genieten van het water. De Maasplassen bijvoorbeeld zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Zeker in de zomer is het hier heerlijk. Geniet op én aan het water. Lees snel verder en ontdek welke watersporten je hier allemaal kan beoefenen.

Boot- en sloepverhuur 

Lekker varen op het water? In Limburg kun je op diverse plekken terecht voor het huren van een boot of sloep. Ook zeilen is een echte 'must do'. Klik op de button 'boot huren' en ontdek welke verschillende boten je kunt huren en op welke dagen deze boten beschikbaar zijn. Heb je een geschikte boot gevonden? Reserveer deze dan direct in de verhuurmodule!

Boot huren

Varen in een sloep op de Maasplassen

Suppen of kanoën 

Ontdek Limburg op een SUP-board of in een Kano. Suppen is helemaal hot en trendy. Of je nu kiest voor SUP Yoga, SUP biken of 'traditioneel' suppen. Je kan het allemaal in Limburg beleven. Suppen is gegarandeerd lol en plezier. Naast dat je de omgeving verkent, is het ook nog eens een sportieve activiteit. 

Suppen

Supbiken op de Maasplassen

Extreme watersporten

Hou jij van een uitdaging of ben je toe aan een adrenalinekick? Dan is een extreme watersport iets voor jou. Wat dacht je van wakeboarden op de Maasplassen? Of neem een duik in het diepe met een échte duikuitrusting. 

Extreme watersporten

Wakeboarden op de Maasplassen

Stranden en Beachclubs

In Limburg vind je een aantal dagstranden waar je terecht kan voor een heerlijke dag aan het water. Geniet van de zon en ga om af te koelen lekker zwemmen in de Maasplassen. Wat wil je nog meer? Een koel drankje natuurlijk. Geen probleem.

Er zijn diverse hippe beachclubs en leuke loungetentjes te vinden. Je kan hier heerlijk aan het water genieten van een hapje en een drankje. 

Vrouw geniet van een drankje aan het water

Vissen in Limburg

Op zoek naar een rustige plek om te vissen? Er zijn veel goede én rustige plaatsen om te vissen in de wateren van Limburg. Voldoende stromen, beekjes, rivieren en plassen om rustig je hengel uit te gooien. Vergeet niet de VISpas of een weekvergunning als je gaat vissen in Limburg want deze is verplicht!

Vissen aan de Maasplassen