Wandelroute knopenlopen: Beleef het Maasdal

Beleef het Maasdal:
Markt
5991 AT
Baarlo
Wandeling Baarlo

Wandelroute

Lengte: 10,9 km. Bij de wandelroute beleef het Maasdal geniet je van de eenvoud en de kleinschalige bedrijvigheid in een eeuwenoud gebied!

Het Maasdal in Baarlo-Oyen is een bijzonder gebied in de uiterwaarden op de linkeroever van de Maas. Er is nog veel historie te zien in dit gebied. In het noorden van het Maasdal ligt kasteel de Berckt met kasteelboerderij d' Ouffenhoff, in het midden van het gebied bevindt zich een stuw in de Maas en in het zuiden het buurtschap Oyen met Huis Oyen, een eeuwenoude kasteelboerderij. 

In het logo voor dit gebied zie je de veerboot die het Maasdal verbindt met kloosterdorp Steyl aan de andere kant van de Maas. Deze oversteek is niet nieuw, hij bestaat al sinds de 14de eeuw en is daarmee een belangrijk icoon voor het gebied. De straatnaam Vergelt zou zomaar herleid kunnen zijn van 'veergeld', of van 'verger', Frans voor boomgaard, ook heel herkenbaar in het Maasdal!

Tegenwoordig is het Maasdal een drukbezocht gebied waar in een prachtige omgeving geleefd, gewerkt en genoten wordt tegen het decor van de Maas. Er is van alles te beleven in het Maasdal en het geluk zit vaak in het ontdekken van de authentieke, pure en kleinschalige initiatieven van de inwoners: kleine (boerderij-)winkels en onbemande verkoopplekken met eigen groenten, aardbeien, honing of sappen, charmante horeca en mooie plekjes om te genieten van de omgeving. Geniet van de route, van de omgeving, van de hartelijke inwoners, de mooie recreatie-adressen en van de heerlijke en eerlijke producten die hier dankzij de vruchtbare rivierbodum worden gemaakt!

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,83km
Restaurant
 
 
5,39km
Brasserie / Lunchroom
 
6,24km
Brasserie / Lunchroom
 
6,56km
Brasserie / Lunchroom
 
7,99km
Brasserie / Lunchroom
 
7,99km
Brasserie / Lunchroom
 
8,09km
Bed and Breakfast
 
8,09km
Brasserie / Lunchroom