Ontdek het Land van Peel en Maas

72 Km fietstocht door het Land van Peel en Maas. Fietsen door kleine dorpen met gezellige terrasjes. Eindeloze akkers waar je soms gewoon aan de kant van de weg verse groenten en fruit kunt kopen. Beleef zelf de gastvrijheid van de Limburgers tijdens deze veelzijdige fietstocht.

Vanuit de parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren,  aan de Sprunklaan fiets je linksaf naar de Baron van Erplaan. Deze gaat over in de Markt (afstand is ongeveer 2 minuten).

De fietsroute start bij fietsknooppunt 58 op de Markt in Baarlo. Startdorp Baarlo is een sfeervol dorp met en rijk verleden. Het staat bekend om de kastelen d'Erp, De Berckt, Scheres, De Raay en kasteelboerderij Huis Oyen. Ook zijn hier veel kunstwerken van kunstenaar Tajiri te vinden. Tajiri woonde en werkte tot aan zijn dood op Kasteel Scheres.

Na Baarlo volgt het dorp Kessel. Kessel was al in de Romeinse tijd een strategisch dorp aan de rivier. Kasteel De Keverberg, daterend uit de 12e eeuw, vormt een prachtig decor, zeker na de opvallende herbouw van 2015.

In Helden vindt u het sfeervolle plein De Pool, met een oude waterpomp, een kiosk en de St. Lambertuskerk, die al uit de 15e eeuw stamt. Direct aan Helden grenst natuurgebied de Heldense Bossen, met karakteristieke stuifduinen. Na Helden komt u voorbij Panningen, het winkelhart van de gemeente Peel en Maas. TIP: bezoek het centrum van Panningen door in Egchel op de Hoekerstraat rechtsaf te slaan (ipv linksaf). Volg deze weg en u komt in Panningen, waar veel winkels en terrassen te vinden zijn.

Meijel is een echt Peeldorp en Maasbree staat bekend als tuinbouwdorp. Tuinbouwdorp Maasbree ligt midden tussen de natuurgebieden Dubbroek, Lang Hout, Asbroek en Winkel. Het Dubbroek is een oude Maasarm, die in de loop van duizenden jaren dichtgeslibd is. Nu kent het gebied een rijke variatie van planten en vogels. 

De route kun je gratis downloaden. Heb je liever een papieren fietskaart? Koop deze dan via de webshop 

Eigenschappen
Route: 75-100 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,86km
Restaurant
 
 
5,38km
Brasserie / Lunchroom
 
6,27km
Brasserie / Lunchroom
 
6,55km
Brasserie / Lunchroom
 
8,02km
Brasserie / Lunchroom
 
8,02km
Brasserie / Lunchroom
 
8,08km
Bed and Breakfast
 
8,08km
Brasserie / Lunchroom