MTB route: Ysselsteyn Piëlrundje

MTB route: Ysselsteyn Piëlrundje
Lovinckplein 1
5813 CC
Ysselsteyn

Mountainbikeroute

Lengte: 34,8 km. Het Piëlrundje is een mountainbike toertocht van 34,8 km lang. Deze uitdagende mountainbike route voert je door prachtige stukken natuur en markante plekken. 

Piëlrundje van Ysselsteyn

Deze unieke toertocht start op: Lovinckplein 1 in Ysselsteyn. Deze route kenmerkt zich door de prachtige bossen en vennen. De route loopt langs markante plaatsen zoals het Duitse militaire kerkhof waar 31.598 militairen begraven liggen, natuurgebied de Paardekop met een mooie uitkijktoren en een plaggenhut, natuurgebied de Rouwkuilen, kazematten (bunkers van de 2e Wereldoorlog), circuit van Raceway Venray en de luchtmachtbasis Luitenant-Generaal Bestkazerne.

 

Route

De route, het Piëlrundje van Ysselsteyn, kent een afwisseling van lange stukken en singletracks. Er zitten ook enkele stukken asfaltweg in om zo van het ene naar het andere natuurgebied te komen. Bij het oude circuit de Peel en langs het Defensiekanaal zit er enig klimwerk in het parcours. De route is gemarkeerd met houten palen met in het oranje het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Vanaf de startplaats tot aan het begin van de route staan palen met in het zwart het internationale MTB teken. Aan het einde van de route word je via dezelfde markering weer naar de start van de route geleid.

Downloaden GPX bestand voor deze unieke route. 

Eigenschappen
Route: 25-35 km.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
4,79km
Terras
 
6,68km
Terras
 
 
6,88km
Café of Bar