Het Schravenpad (Rozenroute) – 10 km

Startpunt
Markt
5973 NR
Lottum
Het Schravenpad (Rozenroute)

Wandelroute

Lengte: 10 KM. Het Schravenpad (Rozenpad) is een prachtige wandelroute in het Limburgse dorpje Lottum, gelegen in de gemeente Horst aan de Maas.

Het Schravenpad

Het Schravenpad (Rozenpad) is een prachtige wandelroute in het Limburgse dorpje Lottum, gelegen in de gemeente Horst aan de Maas. Deze wandelroute is ongeveer 10 kilometer lang en voert je door schitterende natuurgebieden. Het Schravenpad start op de Markt in Lottum.

Plekskes van Geluk

Tijdens de wandeling door het Schravenpad geniet je van de rust en de stilte van de natuur. Onderweg kom je ook langs een aantal geluksplekken, bijvoorbeeld het Bruggetje bij de Molenbeek. Dit is een geliefde geluksplek met prachtig uitzicht over de Maas.

Route 

Het Schravenpad is niet alleen een mooie wandelroute, maar ook een educatieve route. Langs de route staan informatieborden waarop je meer kunt leren over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Leer bijvoorbeeld meer over het leven van Schraven en zijn heldendaad in China waar hij vanaf 1921 bisschop was.
Kortom, het Schravenpad is een absolute aanrader voor wie houdt van natuur, geschiedenis en stilte. Een prachtige wandelroute waarbij je kunt genieten van al het moois wat Horst aan de Maas te bieden hebben.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
7,33km
Bezienswaardigheid
 
8,25km
Bezienswaardigheid