Fietsroute: langs bloesem en fruit in Baarlo

Bloesemroute van 22.5 km. Deze fietsroute in Baarlo neemt je in de lente mee langs prachtige velden vol met bloesem. In de zomer maakt deze bloesem plaats voor appels, peren en mirabellen.

Bloesemperiode

De exacte bloesem periode verschilt per jaar. Dit hangt af van het weer; als het al vroeg in het jaar zonnig en warm is, zal de bloesem ook eerder te zien zijn. Normaal gesproken is de bloesemperiode in de maanden april en mei.

Fruitboerderij

De fietsroute start vanaf de parkeerplaats van vakantiepark De Berckt. Vanaf hier fiets je langs natuurgebied Berckterveld in de richting van de Maas. Hier kom je in de buurt van de Fruitboerderij Görtz Fruit. Zij hebben op verschillende locaties in en rondom Baarlo weides met fruitbomen van onder andere peren, de Morel kers en appels. In het begin van de route kom je langs hun fruitautomaat (de Berckt 12d) waar je alvast iets lekkers kan kopen voor een mogelijke pauze.

Kasteel d'Erp

In de buurt van het centrum van Baarlo staat Kasteel d'Erp. Deze is helaas niet opengesteld voor bezoekers, maar zeker een mooie bezienswaardigheid vanaf je fiets. 

Stappers

Op de terugweg kom je door Dubbroek. Hier staan fruitbomen van Stappers. Hier zal je onder andere de bloesem van appel- en mirabelbomen te zien krijgen.

Eigenschappen
Route: 20-25 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A
Gemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,38km
Restaurant
 
6,64km
Brasserie / Lunchroom
 
6,68km
IJssalon
 
7,07km
Terras
 
8,04km
Vissen
 
8,21km
Restaurant
 
9,10km
Terras
 
9,54km
Terras