Fietsroute: In de Schaduw van de Tijd

Startlocatie met parkeerplaats: OdaPark
Merseloseweg 119
5801 CC
Venray
Odapark Skelet

Fietsroute

Lengte: 30 km.
Fietsroute langs drie locaties die onderdeel zijn van de tentoonstelling: In de schaduw van de tijd. Tijdens deze fietsroute  word je aangespoord om na te denken over de wereld die we aan toekomstige generaties willen nalaten.

In de Schaduw van de Tijd

We staan op een belangrijk punt als samenleving, en het is goed om te bedenken welke erfenis we willen achterlaten. Maar het is opmerkelijk dat, terwijl we nadenken over de toekomst, juist het verleden onze aandacht trekt. Het verleden wordt van alle kanten besproken, verdedigd, onderzocht en soms ook genegeerd. Het is soms lastig om te bepalen wat nu goed of fout was, want het verleden is niet altijd zwart-wit. Het kan verwarrend zijn om te zien dat daders en slachtoffers soms dezelfde mensen zijn.

Erkenning van grijze gebieden

Bij het Odapark, de Militaire Begraafplaats Ysselsteyn en het Venrays Museum willen we deze grijze gebieden van het verleden erkennen en ontdekken. Hier zijn kunstwerken te zien van internationale kunstenaars uit verschillende landen, zoals Syrië, Oekraïne, Tjetsjenië, de Verenigde Staten en Duitsland.

Fietstocht

Deze fietstocht neemt je mee langs natuur, geschiedenis en kunst. Denk eens na over hoe complex onze geschiedenis is en hoe verschillende perspectieven ons begrip ervan kunnen beïnvloeden. Kom langs en laat je inspireren door de betekenis van het verleden voor onze toekomst.

Eigenschappen
Route: 25-35 km.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
0,75km
Terras
 
0,80km
Café of Bar
 
2,53km
Terras