De Heldense Bossen

De Heldense Bossen
De Heldense Bossen 4
5988 NH
Helden
Heldense Bossen

Natuurgebied

De Heldense Bossen, gelegen tussen Helden, Kessel, Baarlo en Maasbree, vormen een prachtig bosrijk gebied van 1100 hectare. Ontdek de unieke stuifzandheuvels en het uitgebreide netwerk van wandel- en fietspaden in dit natuurparadijs.

Ontdek de Heldense Bossen

Tussen de dorpen Helden, Kessel, Baarlo en Maasbree ligt het prachtige, bosrijke gebied de Heldense Bossen. Dit uitgestrekte natuurgebied van ongeveer 1100 hectare biedt een oase van rust en natuur, ideaal voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De Heldense Bossen zijn dooraderd met verschillende knooppuntenroutes, waardoor je eindeloos kunt wandelen en fietsen langs de vele zandpaden en goed onderhouden fietspaden. Midden in dit mooie natuurgebied ligt de gelijknamige camping, de Heldense Bossen, een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in de natuur.

Unieke stuifzandheuvel

Een bijzonder kenmerk van de Heldense Bossen zijn de stuifzandheuvels. Deze natuurlijke heuvels bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar vormen ook een gigantische zandbak waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zich urenlang kunnen vermaken. Bezoek de Heldense Bossen en ontdek een stukje ongerepte natuur in het hart van Limburg.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,35km
Fietsroute
 
0,49km
Wandelroute
 
0,49km
Wandelroute
 
1,14km
Fietsroute
 
 
2,16km
Wandelroute
 
 
3,76km
Wandelroute
 
3,83km
Fietsroute
 
 
3,99km
Wandelroute
 
 
4,11km
Wandelroute
 
4,26km
Wandelroute
 
4,62km
Ruiterroute
 
 
 
 
 
 
 
5,59km
Fietsroute
 
 
 
5,65km
Wandelroute
 
 
6,56km
Wandelroute