Bosbaden Pad Helden 1

Het Bosbaden pad Helden 1 heeft een lengte van 5,5 km. Het is een mooie start om Shinrin-yoku, of te wel bosbaden te proberen. Het is een therapeutische praktijk die de helende kracht van de natuur omarmt.

De startlocatie van deze route wordt gemarkeerd door een opvallende paddenstoel met een wandelknooppunt. Dit pad gaat verder dan simpelweg wandelen in het bos. Je volgt een gevarieerd pad dat al je vijf zintuigen – horen, zien, ruiken, proeven en voelen – aanspreekt en prikkelt. Onderweg kom je opdrachten tegen die je in het huidige moment brengen. Je loopt op je eigen tempo, op een tijdstip dat jou uitkomt. Door bewust langzamer te lopen, vergroot je de kans op verbondenheid met de natuur. Je hebt alle tijd om jezelf onder te dompelen in het groen en te genieten van de rust.

De Stichting Bosbadenpad  heeft drie routes gerealiseerd. De stichting wilt mensen de kans geven, om op hun eigen tempo en op hun eigen manier te profiteren van de rustgevende kracht van de natuur. Dus waarom zou je niet een moment vrijmaken, je wandelschoenen aantrekken en jezelf onderdompelen in een verkwikkend bosbad?

 

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,46km
Streekproducten
 
3,91km
Streekproducten
 
6,94km
Streekproducten
 
9,01km
Streekproducten
 
9,53km
Streekproducten