Aspergeroute Peel en Maas

Startlocatie: Kerkeböske
Aan de Koeberg 3
5988 NE
Helden
Limburgse asperges

Fietsroute

Deze route is 34 kilometer lang en brengt je langs de aspergevelden van  de gemeente Peel en Maas

Deze route is het hele jaar door erg mooi, maar in het aspergeseizoen is deze route extra bijzonder. Tijdens deze route passeer je namelijk diverse aspergevelden en boerderijen waar je het witte goud vers vanuit de grond kunt kopen. Deze aspergeroute start bij het Kerkeböske (Museum Peel en Maas) in Helden.

Het aspergeseizoen loopt vanaf half april tot en met 24 juni. Dus als je van plan bent om onderweg een paar kilo van het witte goud aan te schaffen, kun je het beste in deze periode de fiets opstappen. Maar ook buiten het aspergeseizoen is dit een heerlijke route om te fietsen. Tijdens de route passeer je namelijk veel afwisselende natuur en verschillende dorpskernen.

De route start in een bosrijke omgeving. Vanaf de startlocatie in Helden fiets je via het fietspad door de Heldense bossen richting Maasbree. Zodra je het bos verlaat zie je in het seizoen, de aspergevelden met de kenmerkende aspergebedden al opduiken.

Je komt tijdens het fietsen van deze route langs vele gezellige terrasjes in de dorpskernen van bijvoorbeeld Maasbree, Beringe en Helden.

Deel jouw liefde: #🧡limburg

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,76km
Restaurant
 
1,78km
Restaurant
 
2,35km
Restaurant
 
 
6,38km
Restaurant
 
 
7,31km
Restaurant
 
7,35km
Restaurant
 
7,55km
Restaurant
 
8,53km
Restaurant